Първи снимки на намерения Мехмед

Детенцето било особено пъргаво, твърди горският стражар

Общество
17:48 - 24 Септември 2020
2548
Първи снимки на намерения Мехмед

Първи снимки на 2-годишния Мехмед се появиха в мрежата. Момченцето бе намерено днес след почти денонощно издирване от полиция и местните в Якоруда от горски стражар... на цели 20 километра в гората далеч от дома си. Той твърди, че не знае как детето се е озовало толкова далеч, но било доста пъргаво за възрастта си.

"Изгубеният Мехмед е намерен от горски стражар Муртаза Клечов, детето е здраво и е добре!", написаха в групата "Забелязано в Якоруда".

Детето е открито в местността Малката река, на около 20 км. от неговата къща. За 2 годишно дете това е доста отдалечено място. Важното е,че е живо и здраво, горски го е открил, тепърва ще установяваме как  се е отзовало детето толкова далеч, каза комисар Дойчинов.

Детето изчезна вчера следобяд от двора на дома си. Към 18 часа бащата е подал сигнал на тел.112 за изчезване на Мехмед, който е само на 2,7 годинки.

Хората от района си спомниха подобна случка преди години случила се в село Бунцево. Тогава в планината изчезна 4-годишният Абди, който бил с родителите си за сено. Детето бе открито чак на осмия ден в гората. През цялото време ходило само през гората и спало в дънери, но оцеляло без наранявания.  

Майката на Мехмед и баба му плакаха от щастие, когато разбраха ,че рожбата им е открита. Предстои мащабно разследване как мъникът се е озовал на 20 километра от дома си.