Първи снимки от кошмара край Ихтиман

Самолетът е паднал от около 100 метра и се е запалил

Новини
14:43 - 26 Май 2019
2360
Първи снимки от кошмара край Ихтиман

Мъж и жена загинаха при при падане на малък самолет край Ихтиман около 11.30 часа днес. Машината била пилотирана от мъжа. И двамата са млади - на възраст между 30 и 35 години. Излетели са от площадка край Ихтиман и са паднали от около 100 метра височина, съобщава Нова телевизия.

На мястото са изпратени две линейки. Спешните медици са установили, че телата на жертвите са обгорели. По първоначални данни след набрана височина, машината изпаднала в свредел, паднала и се самозапалила.

"Рано е да се говори за причината за катастрофата. Това каза авиоекспертът Христо Христов", който пътува към мястото на инцидента. „Всичко съгласно полета е било регламентирано нормално и законово, но е рано да говорим за причина, защото тези самолети нямат черни кутии. Всичко се прави на мястото според останките на самолета, съприкосновението на самолета със земята и тогава се правят по-задълбочени анализи. Ако няма свидетели на събитието, работата на Комисията ще бъде много затруднена” , обясни той.

Разследването на авиационното произшествие, настъпило край Ихтиман, се извършва под наблюдението на Окръжна прокуратура София. На мястото на произшествието е изпратен разследващ екип на Националната следствена служба, съобщават от прокуратурата.