Първи сняг заваля в София

166 снегорина вече са на терен и са в готовност да започнат почистваме, информираха от АПИ

У нас
12:35 - 03 Декември 2019 (обновена)
2727
Първи сняг заваля в София

Първи сняг заваля в София. Вече има и образувана покривка от 1 сантиметър.

През деня валежите ще обхванат почти цялата страна, ще нахлуе и по-студен въздух. В Предбалкана и по-високите котловинни полета ще се образува тънка снежна покривка.

Снимка: Етюд-и-те на София

Жълт код за дъжд и сняг е обявен в 17 области в страната днес - Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Смолян, Софийска област, София, Търговище, Шумен.

През нощта срещу сряда на места в Южна България ще вали дъжд и сняг, от север облачността ще продължи да се разкъсва и намалява. В средата на седмицата ще бъде студено, с минимални температури между минус 6° и минус 1° и максимални - от 1° до 6°

От АПИ информираха, че вече са пуснати екипите, ангажирани със снегопочистването в София. Те са започнали обработка със смеси против заледяване на високи и стръмни места в града.

В момента се работи на моста на ул. "Марко Семов" в район "Студентски", разпръскват се соли против заледяване на пътни участъци в районите "Витоша" и "Овча Купел". В район "Банкя" се обработват общинските пътища към кварталите "Михайлово" и "Градоман" , както и към селата Вердикал и Клисура. Започна обработка на пътните платна и на бул. "Брюксел" . Опесъчават се и пътищата в природен парк Витоша Драгалевци- Алеко и Бояна - Златни мостове.

По нареждана на Столичния инспекторат екипите, ангажирани със снегопочистването на града са в готовност да започнат работа.

На 67 стоянки в София са разположени 166 снегорина, които при необходимост ще започнат работа по опесъчаване и отстраняване на снежната покривка от пътните платна.