Първи версии за зловещата смърт на полицейския шеф в Пловдив

Колеги на Пламен Петков предполагат, че може да е получил инфаркт или инсулт

Общество
18:44 - 01 Октомври 2020
6735
Първи версии за зловещата смърт на полицейския шеф в Пловдив

Няколко експертизи ще трябва да установят обстоятелствата около фаталната катастрофа, при която снощи загина зам.-шефът на Шесто РУП в Пловдив Пламен Петков. Все още заключенията на разследващите инцидента се базират само на първоначалните им впечатления и тепърва всеки детайл трябва да бъде прецизно проверен, уточнява "Марица".

Предстои да се изясни дали катастрофата не е предизвикана от техническа повреда по автомобила или заради превишена скорост. Според това, което се е видяло на мястото часове след катастрофата, обаче няма данни загиналият полицай да е шофирал бързо своя „Фолксваген Пасат“.

„Пламен не беше любител на високите скорости и винаги караше бавно и внимателно“, твърдят колеги на катастрофиралия криминалист. Засега те предполагат, че точно когато колата му е навлязла с десен завой в „ухото“ на надлез „Скобелева майка“ в посока Ягодовско шосе, на Петков му е прилошало и е изпуснал управлението на колата. Мястото е на около 300 метра след табелата, указваща изхода на Пловдив на „Цариградско шосе“.

„Възможно е да е получил инфаркт или инсулт, но това ще покажат резултатите от аутопсията“, коментират хора, познавали Пламен Петков приживе. Според тях лош късмет е бил и фактът, че въпреки ниската скорост, с която се е движела колата, след изпускането на управлението от водача тя е тръгнала към лявата мантинела, която обаче точно на това място била смачкана от предишна катастрофа, станала преди около две седмици.

Така пасатът на Петков прескочил ограждението и се претърколил в ниската част на пътния възел. Засега се знае, че по тялото на полицая са открити множество травматични увреждания. Причината за смъртта му обаче ще стане ясна едва след окончателното заключение на съдебните медици. Пламен Петков ще бъде погребан утре. Да го изпратят в последния му път близки, приятели и колеги ще се съберат в 14 часа в храма на село Крумово.