Първите обвиняеми заедно с Тръмп се предадоха на властите

Делото е за подмяна на резултатите от изборите в щата Джорджия

Актуални новини
19:11 - 22 Август 2023
3438
Първите обвиняеми заедно с Тръмп се предадоха на властите

Първите обвиняеми заедно с бившия американски президент Доналд Тръмп по наказателното дело за подмяна на резултатите от изборите в щата Джорджия днес се предадоха на властите в затвора в щатската столица Атланта.

Бившият адвокат на Тръмп Джон Ийстман и социологът републиканец Скот Хол се явиха в местната шерифска служба два дни преди самият Тръмп да се предаде, за да му бъде повдигнато четвъртото поред обвинение за тази година.

Тръмп, водещият кандидат на Републиканската партия за Белия дом за изборите за президент на САЩ през 2024 г., заклейми всички обвинения като политически и продължава да прави неверни твърдения, че загубата му през 2020 г. от Джо Байдън е резултат от измама.

Бившият му адвокат Ийстман направи изявление, че ще се предаде в деня, след като се съгласи да плати гаранция в размер на 100 000 долара.

Социологът републиканец Хол на окръг Фултън в щата Джорджия бе задържан днес в местната шерифска служба и все още не е освободен по данни от затвора.

Преди това Хол се съгласи на споразумение за гаранция в размер на 10 000 долара, което изисква той да се явява на всеки 30 дни за досъдебен надзор.

Самият Тръмп се съгласи вчера да внесе гаранция от 200 000 долара и прие условия за освобождаване под гаранция, които му забраняват да отправя заплахи към други обвиняеми или свидетели по делото.