Първият граждански полет на ОАЕ кацна в Израел

Това е поредна крачка към стоплянето на дипломатическите отношения в региона

Новини
21:59 - 19 Октомври 2020
1771
Първият граждански полет на ОАЕ кацна в Израел

Първият граждански полет на Etihad Airways, националният превозвач на ОАЕ, кацна на летище „Бен Гурион“ (Израел) в понеделник сутринта, съобщава Ай Ти Ен.

Полет EY9607 премина разстоянието между Абу Даби и Тел Авив за по-малко от три часа. Емиратският Boeing 787-10 Дриймлайнер се приземи на „Бен Гурион Интернешънъл“ в 6:58 ч. местно време. Този исторически първи полет идва след подписването на договор за нормализиране на отношенията между двете страни и мирно споразумение, ратифицирано в Кнесета (парламента на Израел).

Туристическата търговска мисия на полета е да превози група от лидери в туристическата индустрия, ключови лица, вземащи решения, туристически и карго агенти, заедно с медиите, за да разучат Абу Даби и ОАЕ, по покана на „Етихат Еъруейз“ и представители на туристическата индустрия на Абу Даби.

Пътуването беше извършено в сътрудничество с „Маман Груп“. Самолетът е Boeing 787 ׳Дриймлайнер ׳, който се счита за екологичен самолет. Успоредно с първия търговски полет и в чест на неотдавнашното споразумение за нормализиране на отношенията между ОАЕ и Израел, „Етихат Еъруейз“ стана първата неизраелска авиокомпания в Близкия изток, която стартира специален уебсайт за израелския пазар на иврит.

Достъпна и на английски език, израелската версия на официалния уебсайт на авиокомпанията съдържа цифрово съдържание, включващо обширна информация за операциите, продуктите, услугите и мрежата на „Етихат Еъруейз“ . Сайтът включва и пътеводител за дестинации в Абу Даби. Като национален превозвач на ОАЕ, „Етихат Еъруейз“ е една от водещите авиокомпании в света, ценена за своето несравнимо обслужване, водещи в индустрията кабини и истинско арабско гостоприемство.