Първият заболял от COVID-19 в Кюстендил живял с майка си

Жената е поставена под карантина, обяви кметът Петър Паунов

Общество
13:22 - 27 Март 2020
3646
Първият заболял от COVID-19 в Кюстендил живял с майка си

Първият заболял от COVID-19 в Кюстендил е на 62 години. Той е изолиран заедно с медицински екип, който полага грижи за него. Състоянието му се определя като средно тежко до тежко, посочи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Десет човека са под 14-дневна карантина в белодробното отделение на местната болница, защото са били в отделението, в момента, в който там е бил открит коронавируса.

В момента в кюстендилската болница са настанени шест човека с бронхопневмония. Досега при тях няма положителни резултати за заразата.

Заболелият 62-годишен мъж е живял с майка си, която също е подставена под карантина, проверени са и всички негови възможни контакти, каза още Паунов.

В момента в община Кюстендил под карантина са поставени общо 135 човека, за други 68 тя е изтекла, без да са показали никакви признаци на заболяването.

Паунов предупреди, че има сигнали за започнали телефонни измами и уточни, че никой не иска пари нито за настаняване в болница, нито за дезинфекция. Кметът съобщи още, че има и сигнали за неправомерен принудителен неплатен отпуск на служители на различни фирми и предприятия.