Първо Lupa.bg пита: Иво Пилето ли е убит тук? (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Крият близо месец случая, килърът силен с прокурори, избягал в чужбина?

Новини
22:45 - 23 Февруари 2024
43421
Първо Lupa.bg пита: Иво Пилето ли е убит тук? (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

При сбиването на "Черни връх", за което полицията търси свидетели,  има жертва, научи Lupa.bg и се говори, че това е известният бандит Ивайло Чобанов, известен като Иво Пилето. Случаят се крие близо месец от разследващите, помогнали на убиеца да избяга в чужбина. 

От полицията се обърнаха едва сега с молба за съдействие - търсят се свидетели на престъпление, извършено на 26 януари 2024 г., около 14:30-14:40 ч., на кръстовището на ул. „Златен връх“ и бул. „Черни връх“ в София.

Медията ни разбра, че службите правят всичко възможно да забавят случая, защото килърът е силна личност в прокурорските среди.

На видеото, публикувано от полицията, се вижда единствено мъж, който стои прав пред вратата на отворена кола, следва удар от друг мъж, който е в колата, и той е съборен на земята.

Очевидци предполагат, че между мъжете е настъпил конфликт заради неправилно паркиране. А от МВР не съобщават подробности около инцидента. Струпват се, обаче, много хора в района, които вероятно оказват помощ и са станали свидетели на случилото се.

Главата на жертвата е удряна в земята, разказват свидетели на зверството. 

Убиецът е задържан още същия ден. Повдигнати са му обвинения, но е освободен от съдия без мярка.

В социалната мрежа Фейсбук очевидец разказва, че младият мъж, за когото се твърди, че е паркирал неправилно автомобила си, е ударил тежко в лицето другия мъж, който започнал разправата.

Lupa.bg разбра, че тялото на жертвата в момента е в моргата на "Пирогов" и се прави всичко възможно разследването да се забави, за да може убиецът да си подготви алиби и да напусне страната. Най-вероятно това вече се е случило! 

По наша информация бащата на килъра е собственик на голяма верига от магазини и много влиятелна личност, дарител на Столична община. 

Lupa.bg пита защо случаят не е влезнал в сводките на МВР и защо се търсят свидетели почти месец по-късно?