Първо РУ в Плевен се похвали: Разкрили сме 43 на сто от престъпленията

Данните са за първото шестмесечие, за което няма въоръжени грабежи

Новини
11:30 - 19 Август 2019
1499
Първо РУ в Плевен се похвали: Разкрили сме 43 на сто от престъпленията

Първо Районно управление на МВР в Плевен постига 43 на сто разкриваемост на престъпните деяния за шестмесечието. Това показва отчет на управлението, представен в деловодството на Общинския съвет /ОбС/ в Плевен.

В Първо РУ са регистрирани общо 419 заявителски материали за престъпления, от които 92 са прекратени. Разкритите деяния са 142 - общата разкриваемост е 43.43 на сто - с 1.07 на сто по-висока, спрямо м.г. Срещу неизвестен извършител са извършени 239 престъпления - разкрити са 57. Разкрити са и други 65 престъпни деяния, извършени в предходни периоди.

През шестмесечието няма въоръжени грабежи. Регистрирани са 5 джебчийски кражби, домовите кражби са 18, взломните - 29, кражбите от офиси - четири. Разследвани са 13 кражби от магазини - по-малко в сравнение м.г., когато са били 31. Кражбите на вещи и части от МПС са били 20. Има и четири сигнала за кражби на селскостопанска продукция.

Няма допуснато бягство на задържани, не са констатирани и случаи на неспазване на правата им, се посочва в отчета. Служителите от група "Охрана на обществения ред" са проверили 1773 сигнала за нарушения. За превенцията на престъпността са организирани 103 срещи и проверки на охраната в учебни заведения.
Първо РУ обслужва освен част от Плевен и седем села.

Полицейският отчет ще бъде обсъден от ОбС в края на август.