Първо в Lupa.bg: 100 патрулки щурмуват протеста

Ексклузивно
22:11 - 01 Септември 2020
9903
Първо в Lupa.bg: 100 патрулки щурмуват протеста

Над 100 патрулки, "почиващи" си по гаражите на столичните полицейски управления, се включват от днес в охраната на протеста заради съобщенията за готвени утрешни провокации. Снимка на щурма на сините буркани скандализира потребителите на социалните мрежи, според които СДВР се готви за истински метеж, видя Lupa.bg. 

Както медията ни вече ви информира, има данни за планирани опасни провокации още утре сутринта, когато бунтът ще бъде съсредоточен пред сградата на бившия Партиен дом. Там депутатите откриват в 09,00 часа новата сесия в изцяло новата зала. 

Въпреки че по-рано днес от столичната дирекция на МВР обявиха, че правят всичко възможно да противодействат на ескалация на напрежението и призоваха за мирни протести, се вижда, че ченгетата се обезпечават със значителна сила. По наша информация освен тези патрулки, към жълтите павета се предислоцират и жандармеристи. 

А цивилни полицаи вече са заели ключови позиции около сградата на парламента и по цялото протежение на бул. "Цар Освободител" чак до Орлов мост. Разпореждането към всички тях било да не се използва сила и оръдия, а палките щели да бъдат оставени настрана. Стигне ли се до пряк сблъсък със силите на реда обаче, те са готови да отвърнат.