Първо в Lupa.bg: 138 бесепари "подписаха" правителството "Петков"

Пленумът на левицата одобри коалицията с ПП, ДБ и ИТН

Политика
15:49 - 10 Декември 2021
5704
Първо в Lupa.bg: 138 бесепари "подписаха" правителството "Петков"

138 членове на Националния съвет на БСП гласуваха "за" подписване на коалиционното споразумение с Продължаваме промяната за кабинет на Кирил Петков и четирима министри от Столетницата, разкриха членове на пленума за Lupa.bg на закритото заседание. 

Вотът идва след като Корнелия Нинова обяви и четирите предложения на БСП за министерските постове - начело с нея като вицепремиер и шеф на икономиката и индустрията. Георги Гьоков става социален министър, сикаджията и депутат Иван Иванов - земеделски, а Христо Проданов - туристически. 

По наша информация останалите членове на пленума не са гласували, тъй като са се обявили против този проектосъстав и са напуснали киносалона на "Позитано" 20. 

След заседанието Атанас Зафиров похвали членовете, че единодушно са дали висока оценка за преговорния екип на левицата и без забележки са приели коалиционното споразумение. 

Социалистите очакват в понеделник проектокабинетът на Кирил Петков да бъде гласуван, а още утре мандатът да бъде връчен на ПП. 

Междувременно медията ни научи, че зам.-шефът на парламента Кристиан Вигенин е обвинил структурите в левицата за изборната загуба при представянето на анализа му за резултатите.