Първо в Lupa.bg: 16 убити в приятелски мач между наркокартели в Мексико

По света
16:55 - 06 Януари 2020
3813
Първо в Lupa.bg: 16 убити в приятелски мач между наркокартели в Мексико

Футболен приятелски мач завърши с 16 убити! Това стана по време на сблъсъка между затворническите отбори на два наркокартела в Мексико.

Двубоят се провел на терена на затвора "Синегуилас" в северния щат Закатекас, а един срещу друг се изправиха тимовете на Гълф и Зетас.

Всичко започнало при едно брутално влизане в наказателното поле, което предизвикало канонада от псувни, а в последствие всичко това довело до използване на огнестрелни оръжия и сбивания на терена.

Веднага са пристигнали повече от 20 линейки, за да успеят да помогнат на пострадалите, но за съжаление 15 души са загинали на място, а 16-ият по пътя към болницата.


Инцидентът станал и пред погледа на членове на семействата на участниците, тъй като им било разрешено да наблюдават мача на живо.

Те с ужас видели как се развили събитията на терена и извън него. Федералните сили и Националната гвардия бяха мобилизирани в затвора, но им били необходими повече от три часа, за да установят контрол над ситуацията.

"Конфискувани са четири огнестрелни оръжия", заяви след престрелката секретарят на обществената сигурност Исмаел Камберос Ернандес.

За съжаление се е стигнало дотук, въпреки че предния ден е имало претърсване за нелегално оръжие в затвора.

При претърсването са били открити 77 торби с марихуана, 18 пакета оризова хартия, 17 ножа, трион, 9-милиметров пистолет, три чифта ножици, девет телефона, зарядни за телефон, телефонна батерия, външен хард диск, два чука, бутилка алкохол и кутия бира.

При всичко това не са били открити четирите огнестрелни оръжия, използвани в битката.

Сигурността ще бъде засилена в затворите в Мексико, декларира правителството след инцидента.