Първо в Lupa.bg: 24-годишен е гей убиецът от гората

Заловиха Венелин, ликвидирал със свой приятел 41-годишният си любовник Георги Гривнев. Тялото му е било превозено с кола и заровено с клони

Новини
14:59 - 18 Април 2019 (обновена)
5984
Първо в Lupa.bg: 24-годишен е гей убиецът от гората

24-годишният затворник Венелин Трампов е убиецът на Георги Гривнев, който бе намерен удушен в гората край Смолян. Трампов го удушил на поляна в града, на 3-4 км от мястото, на което е намерен трупа на Гривнев. Както Lupa.bg пръв съобщи, двамата са имали гей връзка. Килърът е бил задържан още снощи, а днес е направил самопризнания.

Убийството е станало на 28 март т.г. по тъмно, след като Георги Гривнев същия ден е пуснат на свобода от затворническото общежитие над Смолян. Венелин използвал за помагач за пренасянето на трупа до разклона край Турян свой близък - Марин Терзийски от гр. Раковски, с който закарали трупа и го затрупали с клони. Терзийски е също на 24 години. Пренасянето на трупа е станало с автомобил.

Двамата са признали вината си на разпити в четвъртък, заяви на брифинг по случая окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов. Мотивите за убийството са както от личен характер, така и от користни цели, каза Деянов, без да влиза в интимни подробности. Извършителят на убийството и неговият помагач са заподозрени и установени от разследващите за по-малко от 24 часа, уточни шефът на смолянското РПУ Костадин Бундов.


Окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов и шефът на местното РПУ Костадин Бундов дават подробности за разкриването на свирепото убийство

Убиецът и жертвата се познавали от съвместното си пребиваване в затвора. Имали са повече от близки отношения. Както Lupa.bg разкри, по думите на останалите пандизчии, 41-годишният Гривнев е бил любовник на доста по-младия Венелин. Убитият е изпълнявал женката роля в хомо връзката. Той е бил наричан в затвора Гергина.

Убиецът Венелин Трампов е излежавал присъда до 8 март т.г. за грабеж. 20 дни е бил на свобода, преди да изчака да пуснат Георги и да го убие. За убийството го грози присъда от 10 до 20 години затвор. Венелин е стар познайник на полицията, има 13 присъди. Помагачът му Марин Терзийски има една присъда за грабеж.
Преди да бъдат приведени за следствени действия за убийството в Смолян двамата са били задържани по друго престъпление с разпореждане на Районна прокуратура - Пловдив.

На снимката: Убитият от свой млад любовник Георги Гривнев