Първо в Lupa.bg: Актьорът Съни Сънински: Минах през ада COVID-19, върнах се от Нищото

Култура
13:20 - 22 Октомври 2020
8810
Първо в Lupa.bg: Актьорът Съни Сънински: Минах през ада COVID-19, върнах се от Нищото

Актьорът Съни Сънински също е минал през ужаса на тежко протекъл COVID-19. Кръстникът на наградите "Икар" е бил във ВМА повече от 2 седмици, като е бил лекуван лично от проф. Венцислав Мутафчийски и заместника му доц. Георги Попов. "Върнах се от нищото", изповяда се режисьорът след изписаването си от болницата. 

И предупреди:

"Ужасен е, удря без да можеш да се осъзнаеш. Това е повече от грип, а за мен и жена ми (актрисата Стефани Рачева - б.р.) щеше да се окаже фатален", написа той във фейсбук.

Оказва се, че той и семейството му са спазвали мерки и не знаят кога и от кого са се заразили. 

"Над 15 дни бавно и неусетно, тялото ми преминаваше от настинка в температура, от горещина в болки и накрая скоротечно и свирепо в... двойна бронхопневмония. Неусетно дъхът ми се скъсяваше, все повече и повече, докато една нощ не изпаднах в паника, че умирам от задушаване и потъвах в "нищото."

В болницата през нощта си мислех, че няма значение колко съм богат, красив, известен, успешен, какви награди, пътувания и победи съм имал! Всичко, което правех и съм правил до сега изчезна! Изпари се! НИЩО! Празно! ЧЕРНО ! В тъмното, оплетен с кабели и системи, оставахме само аз и този кратък "дъх" , който ми даваше шанса да "видя" ЗАЩО да живея! Този плитичък "дъх" ме свързваше с една тънка, почти невидима нишка , която водеше до малка светеща точка. Този "дъх" ми помогна да видя Смисъла! Смисълът да продължа да дишам. Кратко, учестено, дъх след дъх, след дъх, след дъх, но.... да живея", добави той.