Първо в Lupa.bg: Ангелкова най-щастлива от свалянето на депутатските маски

У нас
12:00 - 24 Септември 2020
7953
Първо в Lupa.bg: Ангелкова най-щастлива от свалянето на депутатските маски

Бившата туристическа министър Николина Ангелкова посрещна с най-голяма радост новината, че маските за народните представители вече не са задължителни. След като няколко депутати през последните месеци "олекнаха" с по 300 лева за неносене на предпазните средства в пленарната зала, здравният министър Костадин Ангелов постанови, че тъй като Народното събрание не било обществена сграда (?), законотворците нямали задължението да покриват устите и носовете си. 

Разбира се, още в първия ден след тълкувателното писмо на министъра, Ангелкова, която сега е редови депутат от ГЕРБ, се възползва от новината и побърза да свали маската, за да блесне с току що оперирания си нос. Изящната ринопластика вече събра фенове на блондинката и се говори, че броят на свалките е тръгнал право нагоре в последните седмици. Ангелкова се подложи на болезнената процедура веднага след като бе изхвърлена от Министерския съвет след серия скандали в сферата на туризма. Освен издълбани и реконструирани ноздри и гърбица, тя се радва и на по-стройна фигура. 

Филъри в устните си дамата не си е слагала, разкриха запознати, но се е доразкрасила с перманентен грим чрез техниката микронийдлинг. 

Въпреки отмяната на заповедта за маските, която наежи допълнително социалните мрежи срещу депутатите, се вижда, че голяма част от тях ще продължат да ги носят, плътно прилепнали, като мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Министърът на здравеопазването коментира, че битката с невидим враг се печели заедно, с единение. "Продължавам да вярвам, че в левицата има здравомислещи лекари и могат да дадат правилните съвети на колегите си. Не бива срещу тази инфекция да се делим на управляващи и опозиция. Всеки разумен човек, влизащ в затворено пространство, няма нужда да търси наличието или не на заповед. И ако иска да мисли за себе си, да сложи маска, а ако не иска да мисли за себе си, то за близките им. На депутатите колкото и санкции да им налагаме, ако продължаваме да се делим на управляващи и опозиция, ефектът ще е същият", каза проф. Ангелов. 

А шефът на РЗИ в София д-р Бойко Пенчев уточни, че да, имало е глоби преди месец, наложени на депутати. "Не е издавана нарочна заповед, която да освобождава депутатите от носенето на маски", категоричен бе той. 

Снимки: Агнес Методиева