Първо в Lupa.bg: Араби примамват Насар с $60 000 на месец!

Нашият щангист не е дал окончателен отговор, но иска да вдига за България. Все още...

Спорт
17:15 - 05 Февруари 2024
3668
Първо в Lupa.bg: Араби примамват Насар с $60 000 на месец!

Арабски шейх примамва най-добрия ни и перспективен щангист - Карлос Насар. Родният тежкоатлет, който е роден в Париж, трябва скоро да вземе решение, за да не изпусне примамливата оферта от 60 000 долара на месец!

Карлос, който е голям привърженик на ЦСКА и когато има възможност посещава мачовете на армейците, е от смесен брак - майка му е българка, а баща му – ливанец.

Той остана обиден от класирането му в анкетата "Спортист на годината", но стисна зъби и мъжки заяви, че иска и ще продължи да вдига за България, която си му е на сърце.

Да, но младокът, който през май ще навърши 20 години, има примамливо предложение, на което трудно би устоял някой нормален човек, а какво остава за професионален спортист, който получава трохи и нулево внимание от федерацията по вдигане на тежести.

Каква е офертата на шейха на Бахрейн?

Първоначално $6 000 залата на месец и по 400 на ден за джобни от американската валута. Осигуряват му личен треньор, доктор, масажист, храна и лагери - където пожелае. По негови думи това е за периода, в който е "наказан".

В края на декември националният ни състезател по вдигане на тежести беше осъден на 7 месеца условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок, след като беше установено преди това, че е управлявал автомобил под влиянието на наркотични вещества.

Присъдата беше издадена от Районния съд в Поморие, а делото приключи със споразумение, като освен наказанието "условно лишаване от свобода", на Карлос Насар е наложена и финансова глоба от 490 лева.

Насар беше задържан при рутинна проверка от органите на реда на 27-и юли 2022 година в района на Поморие. При тестовете полицаите са установили наличие на амфетамин и метаамфетамин в кръвта. Щангистът се призна за виновен, като заяви, че употребата е инцидентна.

След изтичане на наказанието всичко от страна на Бахрейн се умножава по 10 или казано с прости думи - заплатата му ще стане 60 000 долара! Отделно в предложението са заложени и премии, в зависимост от резултатите, от порядъка на 500 000 до 800 000 долара.

На 12 декември 2021 година Насар стана световен шампион в категория до 81 килограма на първенството в Ташкент, като постави световен рекорд от 208 кг в изтласкването. Българската федерация по щанги нито му дава пари, нито го подкрепя морално. Това едва ли учудва някого.

Българската държава се прави на глуха за постиженията му. На този етап момчето се подготвя само, без треньор, само кондиционен такъв. По време на лагерите в Белмекен храната му се крие, за да не му сложат нещо и да го компрометират. Също така не използва капки за нос и лекарства - пак по същата причина.

Когато къса ахилес, се лекува за своя сметка, защото от федерацията не му вдигат телефона, а когато му вдигат той опитва да вземе някаква част от общата сума, дадена от него за лечение - от 60 000 лева, като иска само 15 000, за да продължи подготовката. Разбира се, получава... обещание.