Първо в Lupa.bg: Арестуват Мегз, скубала и блъскала жена в Пловдив

Нещо за четене
15:47 - 30 Април 2019
4448
Първо в Lupa.bg: Арестуват Мегз, скубала и блъскала жена в Пловдив

Миглена Каканашева – Мегз за пореден път се забърка в криминален екшън. Този път дизайнерката от Раковски е проверявана от прокуратурата за нападение над жена в Пловдив. Потърпевшата, чиято самоличност засега не се разкрива, е била атакувана от Мегз преди няколко месеца, а причината е ревност.

Дизайнерката се нахвърлила върху дамата в града под тепетата, като я блъскала и скубала. Свидетели на случката били поне двама души. След скандала, жената е подала жалба в Криминална полиция в Пловдив. Започната е предварителна проверка, която преди дни е приключила, а материалите са предадени в Районна прокуратура. Държавното обвинение в срок до един месец ще излезе със заключение по казуса. Най-вероятно на Мегз ще бъде повдигнато обвинение. Възможно е тя да бъде арестувана, тъй като в момента Каканашева е на свобода под гаранция по друго обвинение - за застрахователна измама. Според законите, при повторно обвинение в криминална дейност, тя трябва да бъде оставена зад решетките.

Името на жената не се съобщава, но източник на Lupa.bg твърди, че това е законната съпруга на бизнесмена Румен Рончев - Зорница, който я изостави, за да се събере с модистката. В момента Рончев е в ареста за застрахователна измама, подтикнат именно от Мегз. Същевременно дизайнерката успя да превземе транспортната фирма на бизнесмена и вече е пълноправен съдружник. Тя твърди, че Рончев доброволно е прехвърлил дяловете, като това било един вид гаранция за сериозните му намерения към нея.

Жители на Раковски, както и бивши служители във фирмата на Румен Рончев, твърдят, че пловдивчанката не е единствената жертва на Каканашева. Още една жена е била атакувана вербално и физически от дизайнерката. По една или друга причина обаче, потърпевшата не е сигнализирала до компетентните органи за случилото се. Последната отказа да коментира нападението от страх за мъст и не е подала жалба. Случаят обаче е добре известен на обкръжението на Румен Рончев.

Оказа се, че преди дни е започната повторна проверка спрямо модната принцеса. Този път тя е нарушила три закона за движение по пътищата и е причинила ПТП с пострадала жена. В момента на удара, Каканашева е била без книжка. Преди време тя е била лишена от правоуправление заради административни нарушения. Тя не спряла на знак „Стоп” и отнела предимството на  лек автомобил „Хонда“ в град Раковски. По данни на МВР, 71-годишна жена е била пострадала леко и настанена в болница за лечение. Коментарът на Мегз не закъсня. Самата тя в личният си профил заяви, че ранени е нямало, както и че не е била лишавана от книжка. Медиите си били измисляли.

Мегз с Румен Рончев, който все още е в ареста

Преди дни стана ясно, че разследването срещу Мегз и Румен Рончев е на финалната права.  Съвсем скоро се очаква да приключи досъдебното производство и транспортният бос да се сдобие с обвинителен акт. Той е обвинен в измама в съучастие с дизайнерката Миглена Каканашева - Мегз, тъй като са обявили за откраднат джипа й "Мерцедес", а след това са го продали. Заради тези щети, той е привлечен като обвиняем заедно с Мегз и братовчед й. Скъпото возило бе обявено за откраднато през лятото, но по данни на разследващите "кубчето" е станало "жертва" на схема за източване на пари. Припомняме, че мерцедесът е собственост на лизинговата компания "София ауто". Дни след "кражбата" Каканашева си купи нов автомобил.