Първо в Lupa.bg: Атакуваха маските за учениците в съда

Лаборантът Георги Тодоров, осмиващ действията на НОЩ, призова за атака от всички родители

Общество
12:32 - 21 Септември 2020
3629
Първо в Lupa.bg: Атакуваха маските за учениците в съда

Поддръжници на антикоронавирусните стратегии и отричащи пандемията атакуваха носенето на маски в училище. Лаборантът Георги Тодоров оповести, че вече е заведено дело срещу мярката, наложена от МОН, и моли всички родители да се присъединят към колективната жалба. 

"Благодарение на юриста Росица Велкова, бе обжалвана заповедта на Министъра на Образованието , лицето Вълчев. Делото е под номер 9100/2020. Оспорват се компетенцията на министъра да налага носене на маски от децата в междучасията и на учителите. Това е наш отчаян опит да спрем медицнския фашизъм в страната", уточни Тодоров. И обясни как всеки може да се включи в нея: 

"Пишете молба за присъедиянване, и сте в пълно съгласие с искането, нямате допълнителни искания, т.е съгласнои сте с написалия жалбата, плащате по сметка на съда 10 лева, във всяка банка имат сметката на АДМИНИСТРАТВЕН СЪД София Град. прилагате плащането към жалбата и го пускате към съда.
Правното ви основание за присъединяване следва да бъде обосновано в молбата ви, а то е дали сте родител на дете от 1 до 11 клас. Не забравяйте че децата в 12 клас повечето са пълнолетни, следователно могат да се оправят сами".