Първо в Lupa.bg: Автоинструктори блокират магистрали на 22 октомври

Актуални новини
16:50 - 15 Октомври 2020
7907
Първо в Lupa.bg: Автоинструктори блокират магистрали на 22 октомври

Автоинструктори излизат отново на протест заради промяна на наредби, които ще доведат до корупционни практики. На 22 октомври хиляди недоволни от законодателните решения на ДАИ ще се съберат на площад „Батенберг“ в столицата. Нещо повече – ще бъдат блокирани магистрали с трактори, за да бъдат чути техните искания, обясни пред Lupa.bg Йонко Иванов, председател  на Съюза на центровете на авто-мото подготовка.

„Запознали сме с проблемите, които се създават от ръководството на ДАИ, транспортния министър Росен Желязков и министър-председателя Бойко Борисов. Засега от тях няма чуваемост. Затова обявяваме гражданско неподчинение. Протести ще има в цялата страна“, заяви Йонко Иванов.

По думите му, работата на автоинструкторите непрекъснато се утежнява. Капката на търпението им преляла с поправките в Наредба 37, които са създадени на тъмно.

„Въвеждат се нови четири допълнителни институции в лицето на ,,Пожарна безопасност”, Служба "Трудова медицина Изисква се застраховка ,,Професионална отговорност” (след като имаме Гражданска отговорност и застраховка на местата), която поражда огромно учудване, тъй като съгласно Кодекса за застраховането, същата се изисква за застрахователни брокери и агенти. Учебният кабинет вече ще има регистрация на търговски обект. Следващото изискване е всички автомобили да бъдат на учебния център. Ако напpавим нарушение по ЗдВП нямаме пpаво да обучаваме Всичко това са лобистки текстове, които се коментират на ухо”, категоричен бе  специалистът.

"Да не говорим за електронната система за контрол, селфита, камери и смартфони по време на вътрешните изпити, която определено вече съществува, и е направена с корупционна цел, която няма да подобри качеството на обучение, а ще утежни цената с минимум 300 лв.", предупреди Иванов.