Първо в Lupa.bg: Боби Манекена взе концесията и на плажа в Приморско

В Приморско борецът ще прибира 14 лева за шезлонг и чадър за 20 години

Икономика
14:02 - 04 Март 2020
25558
Първо в Lupa.bg: Боби Манекена взе концесията и на плажа в Приморско

Борецът Боби Манекена взе на концесия един от най-апетитните плажове по Черноморието. Борислав Желязков, както е името на бизнесмена, този път няма да управлява само "Атлиман" при Китен, както през последните 2 години, а добавя в списъка си и "Дяволска река 1" край Приморско, стана ясно от решение на Министерския съвет.

Манекена, който дълги години беше женен за Мисис България Маги Желязкова, се е преборил за плажа чрез фирмата си "Луксор Прим" ЕООД. Срокът на договора за концесия е 20 години, като пределната цена на чадър и шезлонг според изискванията на туристическото ведомство на Николина Ангелкова е общо 14 лева на ден. Боби Манекена е известен не само като бизнесмен, но и като домашен насилник, при това рецидивист. Моделката Маги Сидерова неведнъж се е оплаквала публично, че той я е бил.

"За морски плаж „Дяволска река 1“ размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 4 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 19 537 лв. без ДДС", пише в решението на кабинета. 

От него стана ясно и че е определен концесионерът на плажа "Варна-централен", като там победител в надпреварата е фирма "Лазурен бряг 91" ЕООД. Компанията е свързана с Полина Калпакчиева чрез "Консорциум Алфа". Бизнесдамата е член на столичния "Лайънс Клуб", който се занимава с благотворителност. 

За морски плаж „Варна - централен“ размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 3,30 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 137 322 лв. без ДДС. Инвестиции за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж за срока на концесията са в размер на 49 296 лв. с ДДС.