Първо в Lupa.bg: БСП и ГЕРБ се разбраха за районните кметове в София

Общество
14:45 - 03 Септември 2019
5811
Първо в Lupa.bg: БСП и ГЕРБ се разбраха за районните кметове в София

Общинската листа на ГЕРБ в София още не е готова, но някои от районните кметове вече са ясни, научи Lupa.bg от свои източници.

Кметицата на р-н „Слатина” Наталия Стоянова ще продължи да управлява. Инж. Тодор Кръстев, който отговаря за р-н „Сердика”, също. Той вече три мандата е държал фронта и сега ще му се гласува доверие за четвърти.

Наталия Стоянова

Борисов нямал нищо против р-н „Искър” да се поеме от човек на БСП. Той бил доволен от работата на досегашния червен кмет Ивайло Цеков и най-вероятно той ще бъде издигнат отново от своите.

За р-н „Младост” обаче БСП и ГЕРБ още не са се разбрали. Арх. Стефан Стефанов, който е от екипа на арх. Румен Русев, ще бъде подкрепен не от хората на Борисов, а от БСП. Столетницата няма да го прави свой член, а само ще му даде рамо.

Инж. Тодор Кръстев 

Р-н „Изгрев” също е под въпрос. Досега той се управляваше от гербера инж. Цветомир Жеков, но по последна информация той ще отстъпи мястото си на човек на БСП. Неговото име обаче не е ясно.

Снимка горе: Агнес Методиева

                                                                                          Снимка на инж. Кръстев,                                                                                                       stolica.bg