Фандъкова: Беше ясно, че БСП ще подкрепи Мая Манолова

Новини
08:53 - 03 Септември 2019
4194
Фандъкова: Беше ясно, че БСП ще подкрепи Мая Манолова

"Всички кандидати за кмет на София са сериозни, но аз няма да коментирам личности, а проекти. Беше ясно, че Мая Манолова ще се кандидатира и БСП ще я подкрепи", заяви Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви тази сутрин. В понеделник столичният кмет обяви, че се кандидатира за управлението на София за четвърти мандат.

Работата в кварталите, зеленият ринг и въвеждането на нови технологии в администрацията в приоритетите на градоначалника и за напред.

Решението да съм отново кандидат за кмет не е спонтанно, то се базира на анализи, сподели  столичният кмет.

"Това, което ме мотивира силно, са подготвените проекти, новите идеи, привличането на нови хора. Получих подкрепата на всички структури на ГЕРБ в София, на премиера, но това решение е лично, каза тя. За мен работата за София е най-важната. Поканила съм хора, които са експерти в различни области, млади хора. Аз съм се разделяла с много хора от екипа, когато е въпрос на доверие от обществеността. Специално за Графа проблеми имаше и при проекта, и при изпълнението. Затова за мен допълнителна мотивация са и изводите, които съм си направила. В подготовката на проектите са големите проблеми.", каза Фандъкова. Тя отрече да е имало политически назначения.

Столичният кмет определи като интриги твърденията, че близки на Цветанов вече няма да бъдат в листите. По мое предложение са освобождаване на районни кметове за накърняване на доверието на хората, независимо че нещата не са доказани, каза Фандъкова.

Доказала съм, че нямам никакви обвързаности, по мои сигнали са правени тежки проверки в общината каза столичният кмет. Работата в кварталите, зелен град и въвеждане на новите технологии в администрацията обяви като приоритети Фандъкова. Предвиждаме да изградим 8 нови паркове в кварталите, както и направата на зелен ринг на изоставените жп линии.

В средата на октомври щяло да тръгне метрото от "Красно село". "Поех риск по времето на Орешарски и работата по метрото не спря. Без контрол на място не могат да се случват проектите", каза Фандъкова.

Снимки Агнес Методиева