Първо в Lupa.bg: Червен депутат стана селски кмет

Славчо Велков ще управлява селото на Александър Стамболийски - Славовица

Актуални новини
13:00 - 30 Ноември 2019
7133
Първо в Lupa.bg: Червен депутат стана селски кмет

Доскорошният депутат от БСП полковник Славчо Велков стана кметски наместник на родното село на легендарния земеделски лидер Александър Стамболийски – Славовица, научи Lupa.bg. Бившият народен представител бе назначен на поста със заповед на кмета на община Септември Марин Рачев.

Пред общинските съветници от Септември Славчо Велков заяви, че от година живее в Славовица. Вече познава почти всички жители и проблемите на селото. Самият той е родом от Велинград.

Екс червеният избраник Георги Мърков пък става кметски наместник на родното си село Горно Вършило. Олимпийският шампион по борба e бил и областен председател на БСП за Пазарджишки регион и председател на общинския съвет в Септември. При назначаването си за кметски наместник той заявил, че отдавна изпълнява тази функция в родното си село Горно Вършило без официално да е заемал длъжността.

„Приехме с ясното съзнание и намерение да работим за обществен, а не за личен и партиен интерес, което заявихме в предварителния разговор с кмета на общината и на представянето ни на сесията на Общинския съвет. В словото си изрично подчертах, че ние сме хора с леви убеждения и няма да се ръководим от партийните клишета и ще работим за интереса на хората в споменатите села", написа днес Славчо Велков във фейсбук.

Славчо Велков, който е бил военен командир и е експерт по тероризма, напусна през пролетта настоящото Народно събрание по собствено желание заради здравословни причини. Той беше водач на листата на БСП в 13-ти МИР - Пазарджик на парламентарните избори през 2017 г. В началото на февруари тази година полковникът претърпя успешна операция на щитовидната жлеза във Военномедицинска академия. Хирургическата интервенция бе извършена от началника на ВМА бригаден генерал проф. Венцислав Мутафчийски и ръководения от него екип.

След това Славчо Велков прецени, че е по-добре да се оттегли като депутат с мотива, че ще му е нужно време да се възстанови. Той остана в парламента като съветник на лидера на БСП Корнелия Нинова.