Първо в Lupa.bg: Четири дни нито една болница не иска да приеме издъхваща женица

Новини
17:20 - 08 Февруари 2022
9950
Първо в Lupa.bg: Четири дни нито една болница не иска да приеме издъхваща женица

Четири дни нито една болница в София не намери място, за да приеме възрастна жена, която буквално бере душа! След като наскоро обществото ни беше потресено от кадрите на умиращата пред детето си майка във Враца, ставаме свидетели на още един подобен случай.

Пет часа бабата и внукът й - Димитър Славев, който всячески се опитва да й помогне, за да я вкара в болница и там тя да получи адекватно лечение, чакат линейка, но усилията му удрят на камък.

Жената има направление, но заради тежкото положение, в което се намира, няма как да се добере до болнично заведение без помощта на носилка и линейка. Оказва се още един проблем - тя има направление, но то се оказало, че е грешно, издадено от личната лекарка, която от страна на семейството е издирвана в продължение на два дни!

Ходенето по мъките стартира на 4 февруари.

"След вчерашното петчасово чакане на "Спешна помощ" и безумният екшън, който успяха да й спретнат - разкарвайки я до 3-4 болници, в които ОТКАЗАХА да я приемат, защото, цитирам: "Нямало как да я вкарат в КОВИД отделение, при положение, че ПСР тестът й е отрицателен!". В крайна сметка я върнаха вкъщи!!! Върнаха я с двустранна пневмония, бъбречна недостатъчност и кръвно 200 на 120!", оплака се преди дни внукът Димитър Славев.

Той акцентира и на това, че явно това не е животозастрашаващо състояние, след като няма положителен тест.

"Всичко това, може би, можеше да бъде избегнато, ако личната й лекарка някак си беше съумяла да си вдигне телефона, за да й предпише перорален прием на антибиотик. А ние я търсим 4-5 дни...", изразява мъката си Славев.

В крайна сметка успяват да направят така, че негова позната медицинска сестра да ходи в тях, за да поставя системи на бабата.

"Още ли има блажени вярващи, че властимащите и системата, която управляват ни мислят доброто!? Или вече на почти всички е ясно, че тези хора, като нея - стари и болни, са непотребни! Ето, това е пример какво се случва с една българска учителка в края на дните й. Ето как й се отблагодарява "ДЪРЖАВАТА" за всичките години ВЯРНА СЛУЖБА!", сподели още Димитър в профила си във Фейсбук, продължавайки да таи надежда за помощ.

Вчера, 7 февруари, той публикува нова снимка на баба си и нова порция информация, тъй като много хора се опитваха да помогнат със съвети или идеи, как да бъде оказана помощ. И не на последно място - този случай да има гласност и да се помогне на жената, докато не е станало твърде късно!

"Снимката не случайно е БЕЗ лицето на баба ми, защото не е за показване! Най-вероятно цензурата на Зукито ще я отхвърли, като тежко въздействащ образ! Явно се дава зелена светлина на ненормалници да публикуват снимките си без да знаят мъж ли е или жена, но явно умиращ човек, борещ се за живота си, НЕ МОЖЕ! Сега ПАК й се запуши системата, през която й се вливат течности и антибиотик. Сега й давам чай СЪС СПРИНЦОВКА, за да се храни поне малко. Аз не съм медицинско лице, но въпреки това успях да разредя антибиотика и да го сложа в банката, но сега не мога да я пусна! Звънях на "Бърза помощ", обяснявам им какво е положението и че се нуждая от МАЛКО ПОМОЩ... Диспечерката ми вика: "АМА НИЕ ТАКИВА УСЛУГИ НЕ ИЗВЪРШВАМЕ!", споделя с още по-голяма тъга Димитър Славев.

Клетата женицата продължава се бори за всяка глътка въздух, след като в петък буквално са я съсипали от разкарване по болниците. И дано да не е късно...