Първо в Lupa.bg: Чистка в Президентството! Радев бесен заради унижението от Зеленски

Президентът обвинява за пиар катастрофата своите "мозъци" от т. нар. "Стратегически съвет"

Политика
15:00 - 07 Юли 2023
19163
Първо в Lupa.bg: Чистка в Президентството! Радев бесен заради унижението от Зеленски

Епичното унижение, което претърпя президентът Румен Радев при вчерашната си среща с Володимир Зеленски, няма да се размине без последствия. Държавният глава е бесен, че пред погледите на десетки медии и стотици хиляди местни и чуждестранни наблюдатели беше натикан в миша дупка от откровеността, решителността и непоколебимостта на украинския си колега.

Разбира се, Радев обвинява за пиар катастрофата своите "мозъци" от т. нар. "Стратегически съвет", оглавяван от проф. Александър Маринов - агент "Майстора" от ДС. Според наши източници на "Дондуков" 2 предстои чистка сред съветниците на държавния глава, които го оставиха да се гърчи пред Зеленски и да мънка опорки, докато накрая вбесен се принуди да изгони присъстващите журналисти.

Агент Майстора шепне в ухото на президента

Самият Маринов едва ли ще го отнесе, като по-вероятно ще успее да прехвърли вината върху подопечните си - дипломата Владо Шейтанов, споциолога Живко Георгиев и най-вече бившия консул в Истанбул Петър Воденски. Именно последният е автор на концепцията за "войнолюбците" и "кабинета на войната", които Радев повтаря под път и над път за кабинета "Денков-Габриел".

Всички тези опорки се разбиха като стена в изключително подготвения Зеленски, който направи на пух и прах "миротворческото" мрънкане на Радев. Президентът се усети, макар и късно, че е влязъл във фатален капан и се излага страхотно като нарича чудовищната война в Украйна конфликт. А срещу разказите на Зеленски за разкъсани и изнасилени дечица може да повтаря единствено колко страда Европа от инфлацията и цените на енергоресурсите.