Първо в Lupa.bg: ЦСКА остава без съветник, Алън Пардю се връща на Острова

Спорт
11:42 - 30 Март 2022
2221
Първо в Lupa.bg: ЦСКА остава без съветник, Алън Пардю се връща на Острова

Нови сътресения се очакват в ЦСКА. След като тимът загуби почти шансове за титлата в България, Гриша Ганчев е взел трудно решение - да се раздели със своя съветник по спорто-техническите въпроси - Алън Пардю, научи Lupa.bg.

Преди година англичанинът заяви категорично, че е на "Армията", за да стане шампион. Но на този етап, уви, нещата не се получават. Пардю е видял, че няма как да може да се преборят армейците със статуквото в родния футбол - Лудогорец, а наред с това е държан и далеч от трансферните въпроси, които се движат от други хора на "Армията".

Алън Пардю е екстравагантен и своенравен, не обича и да му се месят в работата, която върши с удоволствие. Именно бездействието в Борисовата градина го е подтикнало да си тръгне и отново да се заеме с мениджърска дейност, за да бъде край тъча и да дава указания, да бъде активен и през останалото време на денонощието.

Той беше нает да повиши нивото на отбора, което в последните месеци не се получава, а ефектът е точно обратният и това е една от причините отборът да рухне в борбата за титлата с разградчани.

Пардю е един от фаворитите за поста на Марк Робинсън, който е начело на АФК Уимбълдън. Лондончани са в серия то пет последователни загуби и са застрашени от изпадане в последното ниво на английския футбол - Лига 2.

Според медиите и букмейкърите Пардю ще бъде предпочетен за мениджър пред Дарън Фъргюсън.

След напускането на Алън Пардю цялата власт остава в ръцете на треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, както и на човекът в сянка, движещ големите трансфери на "Армията" - Стойчо Стоилов.