Първо в Lupa.bg: Дават Мангъров на лекарски съд

Шефката на реанимацията в Сливен сезира БЛС за изказванията на детския инфекционист

Здраве
11:59 - 09 Юли 2020
4678
Първо в Lupa.bg: Дават Мангъров на лекарски съд

Инфекционистът доц. Атанас Мангъров, който от месеци подрива работата на Националния оперативен щаб, отива на лекарски съд. Това стана ясно от писмо, изпратено до Етичната комисия на Българския лекарски съюз, от шефката на реанимацията на болницата в Сливен д-р Сибила Маринова. 

"Уважаеми колеги,
От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК.

Атанас Мангъров първо каза, че няма болни от коронавирус, после каза, че те се самоизлекуват, с което се опита да заличи лишенията и часовете труд в предпазни костюми на всички медици, дните, прекарани в болниците без да виждат близките си, жертвите, които коронавирусът взе сред нашите колеги и стотиците заразени при изпълнение на професионалния си дълг лекари, медицински сестри и санитари. Открито призовава обществото да не спазва закона и правилата.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК.

Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо", пише д-р Маринова и моли колегите си да се подпишат под писмото.