Първо в Lupa.bg: Динко Вълев рекетирал и съветник на Кличко

Ловецът на бежанци е поискал 6000 евро за закъсалата цистерна на Васил Келиоглу

У нас
16:15 - 23 Април 2024
6954
Първо в Lupa.bg: Динко Вълев рекетирал и съветник на Кличко

Динко Вълев е рекетирал съветник на кмета на Киев – Виталий Кличко, когато е бил в България. Искал му е 6000 евро. Това разказа пред Lupa.bg Виктор Стоянов, председател на фондация „Македония“.

Виталий Кличко

Преди година и половина съветникът на Кличко Васил Келиоглу е бил закъсал в България с цистерна на път за Турция. Той потърсил помощ от фирма на Динков.

Виктор Стоянов

 „Нашият "патриот" искаше на Васил, който е бесарабски българин, 6000 евро, за това, че го изтеглил от канавката. Ако не му плати сумата, щеше да задържи цистерната. Последваха разправии чрез полиция и прокуратура и Динко "склони" срещу 1500 евро да върне камиона на българина“, разказа за патилата му Виктор Стоянов.

 Мнозина шофьори са се озовавали в ситуацията, в която е бил Васил. Именно затова Динко вече е с повдигнато обвинение. Към наказателна отговорност са привлечени и още двама мъже - Стойко и Григор. Обвинението е за принуда, заплахи за живота и нанесени финансови щети.

Тримата са се занимавали с изнудване на тираджии за плащане на транспортни услуги. В момента Вълев е настанен в болница и обвинението му ще бъде връчено след подобряване на неговото здравословно състояние.

Според източници, малко преди акцията Динко Вълев е бил предупреден. Още щом чува новината за предстоящото си задържане той бяга и два дни се укрива в района на Свиленград, където убежище му дава негова любовница.

Това време му е достатъчно да организира и мнимото си разболяване. Лекарят, диагностицирал тежкото прединфарктно състояние на Вълев, всъщност е негов близък познат, с който издирваният, от години поддържа приятелски отношения и е един от хората с които обикалят горите с АТВ-та.

Д-р Димитър Рунков е съдов хирург и е част от екипа на болница „Сърце и мозък“ в Бургас. Точно тази близост с лекаря поставя под съмнение и тежкото здравословно състояние на Вълев.