Първо в Lupa.bg: Дрогираният полицай, който катастрофира, е отивал на протеста на таксиджиите

Униформеният е бил почивка, когато го извикали да потушава напрежението 

Общество
16:17 - 10 Октомври 2022
5124
Първо в Lupa.bg: Дрогираният полицай, който катастрофира, е отивал на протеста на таксиджиите

Полицаят, който дрогиран катастрофира пред VIII Районно в София, отивал да охранява протеста на таксиджиите, обясниха пред Lupa.bg негови колеги.

В деня на протеста униформеният бил почивка, но го извикали на работа извънредно. Преди да стигне в Районното, той катастрофирал. Пристигналите на място негови колеги му направили тест за наркотици и той се оказал положителен.

Полицейският служител е на 32 години, с 10 години стаж в МВР.

Десетки таксита блокираха снощи булевардите „Константин Величков”, „Тодор Александров” и „Сливница” в знак на протест, след като таксиметров шофьор бе убит в събота вечер в столичния кв. "Разсадника".  Колегите на убития млад мъж са категорични, че свадата е станала заради "глупост". Десетки коли от различни таксиметрови фирми блокираха и Орлов мост и надуваха клаксони въпреки късния час. 

Свидетели разказват, че 23-годишен мъж е пребил до смърт таксиметровия шофьор заради неправилно шофиране.  Днес обаче съдебните медици заключиха, че таксиджията Христо Йорданов е бил покосен от масивен инфаркт на миокарда. Той е бил настъпил преди побоя.