Първо в Lupa.bg: Дронове издирват изчезналите баща и син от Копринка

Общество
21:10 - 26 Март 2021
7111
Първо в Lupa.bg: Дронове издирват изчезналите баща и син от Копринка

22-ри ден полицията в Стара Загора издирва 5-годишния Ангел и неговия баща Божидар, които изчезнаха на 5 март от родното си село Копринка. „Извършват се множество издирвателни мероприятия, но засега двамата не са открити. Ловни дружинки и Гражданска защита помагат за намирането на бащата и сина. Използват се и дронове“, това заявиха пред Lupa.bg от полицията в Стара Загора.

Предстои да се претърси и язовир Копринка. В момента нивото на водата е високо и е рисковано водолази да бъдат включени в издирвателната акция.

Ангел и Божидар са напуснали дома си на 5 март около 18.00 ч. За последно са били забелязани в района на селото с лек автомобил "Мерцедес Ц 200 компресор", сив на цвят, без регистрационни табели, съобщават от МВР.  

Божидар Радев е среден на ръст, с нормално телосложение, черна къса коса. Облечен е със зелена блуза с дълги ръкави, черно зимно яке с качулка с кожени ръкави и черно долнище на анцуг. Обут е с черни маратонки.

Момченцето - Ангел Радев е носело тънка розова блуза с дълги ръкави и с изображение на Мики Маус отпред и сиво долнище на анцуг с разноцветни хоризонтални черти отстрани на двата крачола. Обуто е с черни маратонки, а на ръката си носи златна гривна с надпис "Ангел".

„Бяхме заедно вкъщи с бащата на Ангел. Изведнъж той излезе, качи се в колата и каза, че отива до магазина", разказа след изчезването майката на Ангел Джаврие.

"Не сме се карали, много хубаво се разбирахме с него. Детето излезе само по блузка. Едва ли са мислели, че ще остават навън", притеснено добави тя.

Кметът на Копринка Кенан Саид обясни, че последно с Божидар разговаряла продавачката в магазина. От нея той купил няколко бири и шоколад за момченцето, след което потеглил с мерцедеса уж за дома си. Нямал вид да е неспокоен или да е злоупотребил с алкохол. Местните жители са обходили целия бряг на язовир Копринка, за да търсят евентуално дири от автомобилни гуми или катастрофа.