Първо в Lupa.bg: Емил Радев пак става евродепутат

Политика
13:11 - 05 Юни 2019
3708
Първо в Lupa.bg: Емил Радев пак става евродепутат

Досегашният евродепутат Емил Радев отново стяга куфарите за Брюксел, научи първо Lupa.bg. След като стана ясно, че седмата в листата на ГЕРБ Лиляна Павлова, която трябваше да замине за европейската столица, е поканена за зам.-шеф на Европейската инвестиционна банка, варненецът отново ще се озове като част от делегацията на управляващата партия. По наша информация новината за Павлова е била разпространена късно снощи мълниеносно из висшите партийци на Бойко Борисов, а лично Радев й се обадил, за да я поздрави за поканата и високото признание.  

Източници на Lupa.bg разкриха още, че по време на предизборната кампания и Радев, и бившата регионална министърка са водили ожесточена борба за преференциалния вот, като и двамата са постигнали завидни резултати. 

Радев се радва на голяма подкрепа в родния си град, а в ГЕРБ твърдят още, че е успял да привлече с вот за себе си и бивши симпатизанти на БСП. 

По наша информация на нашите източници новината е изненадала и водачката на листата на ГЕРБ Мария Габриел, която в понеделник обяви, че се отказва от мястото си в Европарламента, защото има надежда отново да получи пост на еврокомисар в същия ресор. Тогава тя каза, че дава банката си в Брюксел на Лили Павлова, като вероятно не е знаела за получената от нея покана да стане вице в солидната финансовата институция.