Първо в Lupa.bg: Ето ги българите, точили карти в остров Бали

Крими
15:07 - 11 Февруари 2020 (обновена)
19405
Първо в Lupa.bg: Ето ги българите, точили карти в остров Бали

Излязоха имената и снимките на двамата българи, арестувани в Бали заради опит за скимиране на банкомат в един от най-известните плажове в Индонезия - Семиняк. При акцията в понеделник вечерта са окошарени Теодор Петров и Камен Севдалинов. Репортер на Lupa.bg откри фотос на нашите сънародници в голям инонезийски информационен сайт.

Това е поредният случай за кражба на данни, в който участват български граждани съобщават медии в Бали и Индонезия, цитирани от news.bg. Всичко започнало със сигнал от местна банка, която предупредила полицията, че в банкомат на Джалан Сънсет в Семиняк, е монтирано скимиращо устройство. Властите стигнали до идентифицираните като Теодор Степанов Петров и Камен Севдалинов.

Двамата пристигнали на 10 февруари до банкомата с мотор, влезли в кабината и се държали подозрително - властите ги наблюдавали на видеокамери.

Арестували ги, а българите признали за престъплението по време на разпита. При разследването открили, че в квартирата им има няколко устройства за скимиране и 8500 щатски долара. Теодор Петров и Камен Севдалинов са вече с повдигнато обвинение по Наказателния кодекс на Индонезия (KUHP) и Закона за информационните и електронните транзакции (UU ITE). Според медиите ги грози максимална присъда от 7 години затвор