Първо в Lupa.bg: Ето кой набута премиера в гей чата

Новини
17:50 - 28 Януари 2022
17133
Първо в Lupa.bg: Ето кой набута премиера в гей чата

Съветникът по връзки с медиите и обществеността Димитър Япраков в Постоянно представителство на Република България в Брюксел е чиновникът, който неволно забърка премиера в несъществуващ гей скандал, научи ексклузивно Lupa.bg.

Припомняме, че преди дни във Фейсбук профила на Кирил Петков се появи скрийншот от поканата за членство на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Притеснително обаче в горната част на изображението присъстваше името на популярната гей апликация Grindr.

Въпреки късния час, публикацията веднага бе забелязана и многократно тиражирана, заедно с издайнически надпис на нея, който недвусмислено показва, че притежателят на телефона има акаунт в приложението за гей свалки. И съвсем очаквано съмненията бяха хвърлени върху министър-председателя Кирил Петков. Изтриването на поста само няколко минути по-късно допълнително изостри подозренията.

Димитър Япраков е изключително свестен човек, казаха наши източници. Човекът толкова се притеснил от гафа, че предложил веднага да си подаде оставката.

Не е нужно да се предприемат такива  мерки, успокоили конфузната ситуация от „Продължаваме промяната”.

Вина за гафа имат и сътрудниците на премиера, които въобще не са забелязали какво качват във Фейсбук страницата му.

Lupa.bg установи, че Япраков не се притеснява от сексуалната си ориентация. Въпреки това, след гафа онази вечер изглежда е ограничил Фейсбук акаунта си и е изтрил някои „притеснителни” свои публикации в Туитър.

Димитър Япраков е завършил политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Получава магистърска степен от Военна академия „Г. С. Раковски” по национална сигурност и отбрана. Заемал е различни длъжности в МВнР – включително съветник на Гергана Паси и Даниел Митов по европейските въпроси, директор на дирекция „Информация и Ситуационен център”, говорител, както и в Постоянното представителство на България в ЕС, Брюксел. Владее френски и английски.

Неволният гаф дълго ще държи влага на Димитър Япраков