Първо в Lupa.bg: Феновете на ЦСКА блокират "Орлов мост"!

Причина за протеста е проблемът с реконструкцията на стадион "Българска армия"

Новини
17:00 - 23 Октомври 2023
7695
Първо в Lupa.bg: Феновете на ЦСКА блокират "Орлов мост"!

Явно в българския футбол е дошло "време разделно". След като родните привърженици се обединиха и подеха дружно кампанията срещу БФС, огласяйки с "Оставка!" стадионите из страната в последния кръг, стана ясно, че това ще продължи, а всичко това ще премине в масов протест преди европейската квалификация с Унгария на 16 ноември, както вече ви информира Lupa.bg. Е, този петък се задава още един блокаж на централната част на София - "Орлов мост". Феновете на ЦСКА излизат на протест и ще затворят емблематичното кръстовище.

Това ще стане в петък, 27 октомври, преди домакинския двубой (има вариант да бъде и след мача, това ще се уточнява в близките дни) на армейците срещу Арда. Срещата е от 16:30 часа в последния работен ден от седмицата.

Причина за протеста е проблемът с реконструкцията на стадион "Българска армия". Това стана ясно днес, когато от Борисовата градина обявиха, че влизането в сила на разрешителното се отлага поради жалба. Естествено, тя е пусната отново от "професионалния жалбоподател" Николай Веселинов - бивш зам.-кмет на район "Красно село".

Все повече из различните групи на армейската общност в социалните мрежи се тиражира новината, че в петък ще бъдат предприети действия и нещата няма да бъдат оставени така. И това два дни преди местните избори.

Бившият административен директор на ЦСКА - Милко Георгиев, който винаги е много активен, когато става дума за справедливост и любимия на милиони българи клуб, сподели своето мнение и разкри за намеренията на привържениците.

"Сега ще си проличи ставаме ли за нещо! Доколкото разбрах, обмисля се блокиране на кръстовището на "Орлов мост" в петък. Да, преди мач е ясно, че ще бъдем много, но да видим след това. Тази битка си е наша и само ние можем да я спечелим. Стари, млади - всички на мирен протест, защото онази отрепка само чака нещо да му се случи (не, че не го заслужава)!", написа Георгиев в профила си във Фейсбук.

В същото време феновете на червените зададоха три въпроса към "професионалния жалбоподател". Те питат Николай Веселинов в социалните мрежи:

"1. В качеството си на заместник-кмет на район "Красно село", използвал ли е служебното си положение за да пригоди помещение, в което да е пребивавал (в т.ч. да е спал, да се е хранил)? Ползвал ли е лични електроуреди и други устройства, от които са се оплаквали служители в общината? Възползвал ли се е от служебния ток и вода?

2. Като заместник-кмет на район "Красно село" налагал ли е личните си виждания за храненето през социалната програма за "Топъл обяд", за да прокарва веганските си убеждения, като е отказвал да бъде включвано месо за нуждаещите се, за сметка на други продукти?

3. Издавал ли е незаконни заповеди за уволнение на останалите заместник-кметове в деня, когато Столичният общински съвет е прекратил правомощията на кмета на район "Красно село"? Поставил ли е общинския съвет в правно-патова ситуация, след като неправомерно се е възползвал от вътрешна заповед за заместване (в случай на отсъствие на кмета)?".

Наскоро скандалният Веселинов беше уловен от привърженик на ЦСКА, който на улицата му е задал няколко въпроса, заснети с телефон.

Ситуацията се развива пред статуята на София, на която Веселинов опита да върже очите.

"Аз също искам да има стадион, ама повече искам да има законност. Кое е незаконното, съм го написал в интернет и всеки може да го прочете. Всеки гражданин на страната, която е демократична държава, има право на определени граждански права. Аз не се отказвам от своите граждански права. Ваша интерпретация е, че пускам жалби, които нямат смисъл. Вие правете това, което според Вас има смисъл. Сега ме снимате. Истината е, че това е безсмислено. Някой да Ви пречи? Не Ви пречи...", казва накратко Веселинов.