Първо в Lupa.bg: Филм за Ботев май няма да има, спонсорирали го Бобокови?

Култура
17:20 - 03 Ноември 2020
5547
Първо в Lupa.bg: Филм за Ботев май няма да има, спонсорирали го Бобокови?

Скандалният режисьор Максим Генчев вече трета година се мъчи да пресъздаде за екран историята на великия поет Христо Ботев, след като пожъна неочакван успех с ексцентричната си лента "Дякон Левски". В последно време обаче филмът е зациклил здраво поради липса на средства и може изобщо да не се реализира, научи Lupa.bg от хора от екипа. Причината - внезапно са секнали най-щедрите анонимни дарения за проекта, които са били дело на опандизените братя Пламен и Атанас Бобокови.

"Всеки месец таен благодетел чинно ни превеждаше по 10 000 лева, благодарение на които се покриваха текущите разходи по продукцията. От лятото тези пари внезапно спряха. Чухме, че анонимните дарители са били братя Бобокови, които след ареста си нямат възможност повече да помагат", разкриха работници в продукцията.

Секссимволът Ники Илиев за първи път играе злодей

Максим Генчев се чудел какво да прави, за да държи продукцията над водата. В момента режисьорът разчитал на заеми и волни пожертвования от обикновени хора. Женица от Котел например всеки месец в продължение на година му превеждала по 5 лева от всяка своя пенсия.

С някой лев във филма се е включил и секссимволът Ники Илиев, който играе злодей за първи път в своята кариера - черкезина Джамболето, който вероятно е физическият убиец на Ботев. Известният актьор е и единственото голямо име в иначе скромния състав от непознати имена на Генчев.

"Ако трябва, ще ипотекирам всичко, което имам, но до пролетта ще завърша филма", кълнял се Максим Генчев и проклинал "държавната бухалка", която е лишила проекта му от пари.

Преди да навърши 66 години преди месец, Генчев помоли всеки, които иска да го изненада, да го направи без шум, а под формата на дарение, за да може през  2021 г. да реализира продукцията, посветена на българския поет и революционер.