Първо в Lupa.bg: Ген. Атанасов преизбран за лидер на ДСБ

Цецка Бачкова събра 199 гласа от общо 496 и отпадна от битката

Новини
17:34 - 12 Февруари 2022 (обновена)
5361
Първо в Lupa.bg: Ген. Атанасов преизбран за лидер на ДСБ

Ген. Атанасов е преизбран за лидер на ДСБ, научи от сигурен източник Lupa.bg. Така старият председател спечели отново битката за още 5 години, като успя да надделее над конкурентката си за поста - Цецка Бачкова. 

Заместничката на генерала е събрала 199 гласа от 496 и така отпадна от битката за пост №1 в партията. 

Благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодаря и на тези, които гласуваха за Цецка Бачкова, защото те участваха активно за промяната, заяви Атанасов минути след избора. Състезанието свърши, тук сме се събрали с общи цели. Нека издигнем единството като наш основен приоритет, призова генералът.

Нека всички дружно работим за това ДСБ да разшири влиянието си в страната, добави той. Само единни ще бъдем боеспособни, заключи Атанасов. 

Тъмносините делегати гласуваха тайно, като пускаха бюлетини в 5 урни до зала 3 на НДК.

Атанасов получи доверието на съпартийците си за първи път преди 5 години - на 10 юни 2017-а, когато спечели след балотаж с тогавашния зам.-председател Светослав Малинов.

От щаба на Бачкова поднесоха комплименти на зам.-председателката, като заявиха, че тя е водила истинска битка, спечелила е доверието на много хора и се е представила достойно, макар и да не бе избрана. 

Веднага след избора си, генералът мина към конкретика - предложи ново ръководство и предупреди, че предстои тежка работа за местните избори. 

ДСБ е политическата марка за десните хора, припомни Атанасов. 

Той предложи състав от 11 души, които да са членове на националното ръководство. Това са Грети Стефанова, Зарко Маринов, Евгени Харалампиев, Дорет Димитрова, Димитър Чорбаджиев, Любен Иванов, Катя Панева, Стоян Михалев, Кристина Петкова, Людмила Илиева и Йордан Иванов. 

За зам.-председатели преизбраният председател на ДСБ предложи Кристина Петкова, Людмила Илиева и Йордан Иванов. Предложеното от Атанасов ръководство бе подкрепено от мнозинството в залата. 

"Трябва да подготвим партията за местни избори и нашите местни структури трябва да са подготвени много добре за тях. 

Още на първото заседание на националното ръководство ще предложа да бъде формиран национален предизборен щаб, който да работи системно за подготвката на кандидати за общински съветници и кметове, за да постигнем добри резултати, обеща генералът.