Първо в Lupa.bg: Георги Флоров се оказа племенник на общинар от ГЕРБ

Политика
16:00 - 28 Август 2020
10863
Първо в Lupa.bg: Георги Флоров се оказа племенник на общинар от ГЕРБ

Професионалният протестиращ Георги Флоров, който още през 2013-а г. си призна, че е платен, а снощи обяви, че е бил пребит от трима нападатели, се оказа племенник на общинар от ГЕРБ в София, научи Lupa.bg. Роднинската връзка на Флоров е с бизнесмена Борис Петров, който влезе в състава на СОС миналия ноември. 

Пред Lupa.bg обаче Петров заяви: 

"Той е син на моя първа братовчедка. Със семейството не поддържам връзка от поне 4-5 години, когато тя последно беше на работа при мен, в моето заведение. От тогава нито съм виждал, нито съм чувал момчето. С брат му обаче сме водили разговори и преди години именно чрез него предадох на Георги да бъде по-въздържан в проявите си". 

Общинският съветник отрича да има общо с провокациите на племенника си. Когато миналата седмица статистът нападна палатковия лагер на протестиращите срещу управлението на ГЕРБ пред Алма матер, Петров е бил в чужбина. Така той отрече да е давал тон за действия на Флоров. "Вижте, нямам нищо общо с него. Напротив, преди години, когато протестираше срещу ГЕРБ, ми беше станало доста неприятно от негови послания във фейсбук - да, там сме приятели и съм чел негови позиции, с които не съм бил съгласен", обясни чичото. 

Попитан за евентуалното инсцениране на побоя върху Флоров тази нощ, каквито слухове се завъртяха в последните часове, Петров отсече: "Не вярвам да направи такова нещо. Но не знам дали лъже, или не. Не се наемам да коментирам".