Първо в Lupa.bg: Горанов се връща в парламента, Младен Маринов - в СДВР

Политика
20:45 - 15 Юли 2020
7185
Първо в Lupa.bg: Горанов се връща в парламента, Младен Маринов - в СДВР

Тримата министри, които премиерът Бойко Борисов изгони тази вечер под натиска на протеста - Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, се разделят в 3 различни посоки след оставките. 

Горанов, който падна жертва на протестите навръх имения си ден днес, се връща по правило като редови депутат в ГЕРБ, въпреки че през 2014 г. той си тръгна от поста народен избраник, защото твърдеше, че не можел да се развива пълноценно при неработещ парламент.

"Той е един от най-добрите ни експерти. Затова го привклякох още в началото към структурите на ГЕРБ. Горанов ме информира още, че ще се занимава с частни проекти",

заяви тогава Борисов като шеф на парламентарната група. Сега Горанов явно ще трябва да избира дали да търка депутатската скамейка или да се върне към частния бизнес. 

Досегашният МВР шеф Младен Маринов пък е един от най-уважаваните топ ченгета. Той бе шеф на СДВР преди да бъде поканен да оглави вътрешното ведомство и най-вероятно ще се върне към системата след гласуването на оставката му до дни. 

Емил Караниколов, който е министър на икономиката в оставка, бе предложен за поста от квотата на "Обединени патриоти". Преди това бе в Агенцията за приватизация, но наши източници твърдят, че не "пази" мястото си там и е твърде вероятно също да се насочи към частната сфера след като официално министерският му мандат приключи.