Първо в Lupa.bg: Горица кани Крум Зарков за правосъден министър?

Номинираната за служебен премиер се е срещнала с бившия депутат от БСП днес сутринта

Новини
19:44 - 10 Август 2024
3549
Първо в Lupa.bg: Горица кани Крум Зарков за правосъден министър?

Номинираният за служебен премиер Горица Кожарева е имала среща с бившия министър на правосъдието в служебните правителства на Румен Радев Крум Зарков в събота сутринта, научи Lupa.bg. Според наш източник, Кожарева е разговаряла със Зарков за възможността да поеме правосъдното министерство и в нейния кабинет.

Бившият депутат от БСП Крум Зарков е сред най-близките хора до Румен Радев в последните години

Не е ясно дали Крум Зарков ще поеме поканата, както и дали срещата не е имала просто опознавателен характер. Според източник на Lupa.bg Кожарева се е видяла и с настоящия служебен министър на правосъдието Мария Павлова, но все още не се е ангажирала да я остави на поста. В предишни правителство Павлова е била заместник на Крум Зарков във ведомството.

Вчера председателя на ДПС Делян Пеевски допусна, че Горица Кожарева ще бъде подложена на небивал натиск от президентството и по-специално от съветниците на Румен Радев Николай Копринков и Пламен Узунов, които са политическите кадровици на държавния глава. Крум Зарков минава за един от най-близките хора до Радев.

По-рано днес вътрешния министър Калин Стоянов разкри, че също се е видял с Горица Кожарева. МВР-шефът призна, че е усетил, че бъдещият служебен премиер ще бъде и е "подложен на брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство".