Първо в Lupa.bg: Готвят "топло" посрещане на евродепутатката Клеър Дейли у нас

Свят
15:20 - 13 Октомври 2020
6832
Първо в Lupa.bg: Готвят "топло" посрещане на евродепутатката Клеър Дейли у нас

Най-голямата радетелка за спешни реформи у нас от чуждите евродепутати - ирландката Клеър Дейли, идва в България, за да брани частния си интерес. Както Lupa.bg ви информира миналата седмица след приемането на резолюцията на ЕП срещу България, в нея Дейли предложи текст за разрешаване на частната драма със собствениците на комплекса "Сънсет ризорт" в Поморие, където по информация на местната власт тя има лични интереси.

Оказва се, че Дейли ще бъде посрещната с мощни викове "оставка" в Анхиало от местни, недоволни, че името на града бе замесено в мегаскандала и за това, че му е лепнато незаслужено петно, което нямало нищо общо с обществения, а камо ли с европейския интерес и спазването на демократичните принципи. 

Самият кмет на Поморие Иван Алексиев обясни, че Дейли ще присъства на среща със собствениците в комплекса за разрешаване на дългогодишния спор. Той обаче не бил поканен на разговора, но въпреки това се канел да отиде, за да попита лично ирландката дали тя или нейни близки притежават имот в т.нар. "Ирландско селище". 

"Аз като кмет не съм поканен, ще отида, за да попитам чии интереси защитава - лични или на сънародниците си? Защо намесва България в скандал от частен характер и защо като политическа фигура в Ирландия не е защитавала интересите на сънародниците си? Чакаме отговори от нея, като дойде в Поморие. Преди време мислех, че тя защитава правата на ирландски граждани, но се оказа друго. Нека г-жа Клеър Дейли публично да отговори притежава ли тя, или нейни близки имот в “Сънсет ризорт”. Всичко останало е клевета срещу България и срещу община Поморие. Проблемът, доколкото ми е известно, e, че някои собственици отказват да плащат такса за поддръжка на общите части и охрана в комплекса", добави кметът.