Първо в Lupa.bg: Гражданско неподчинение! Свиневъдите блокират България

Актуални новини
17:30 - 29 Юли 2019
5227
Първо в Lupa.bg: Гражданско неподчинение! Свиневъдите блокират България

"Започваме гражданско неподчинение, ако влязат и избият прасета, които не са болни от никаква африканска чума!", заявиха свиневъди от страната.

Хората получават подкрепата от граждани у нас, като голяма част от тях все още имат близки, които си гледат по едно или две прасета.

Изискването да се унищожат болните свине е на път да предизвика безредици в цялата страна, блокади на пътища, граници и магистрали. Фермери вече плашат да излязат с цялата си налична техника и да направят барикади, както в Гърция.

Според публикации в социалната мрежа от Видин до Синеморец и от Златоград до Варна всички хора са солидарни с пострадалите от действията на земеделското министерство и БАБХ относно африканската чума и зоват за масови протести, защото това било измама.

"Няма чума и как така животните като не са болни, ще ги убиват?! Да се махат, като не могат да се справят с проблема, защото всички са некадърни. Не искаме оставките само на шефа на БАБХ Дамян Илиев, трябва да си заминават всички отговорни за бедата", коментираха бесните свиневъди.