Първо в Lupa.bg: Хакерска атака трие зулумите в БАБХ?

Компютърен вирус, като този в пошите, унищожи хиляди файлове информация. Подозират умишлен саботаж

Новини
17:49 - 07 Август 2022
7802
Първо в Lupa.bg: Хакерска атака трие зулумите в БАБХ?

Мощна компютърна атака е поразила сървърите на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ), научи Lupa.bg от свой източник във ведомството. Вирусът е проникнал късно в петък вечерта, след края на работния ден.

Така се оказа, че в събота сутринта всички бази данни на агенцията са били поразени от същия криптиран вирус, който унищожи преди време и софтуера на “Български пощи”. Мнозина обаче се съмняват, че с хакерската атака всъщност се цели да се прикрият документални престъпления. 

Според източници на Lupa.bg, от ръководството на БАБХ панически се опитват да прикрият зулумите, които директора й Христо Даскалов (на снимката в заглавието) и заместниците му са извършвали покрай незаконното спиране на лабораторията на ГКПП "Капитан Андреево". Шофовете на БАБХ имали сериозни опасения от ревизия, която предстои да бъде извършена от служебния кабинет.

Някои пък подозират, че другата цел е да бъдат създадат сериозни проблеми на следващото управление на БАБХ, което в рамките на поне 3-4 месеци ще загуби огромен времеви ресурс, за да възстанови изтритата информация и да не блокира работата на агенцията.