Първо в Lupa.bg: И Крум Зарков ли се отрече от Корнелия?

У нас
18:00 - 07 Юли 2020
6703
Първо в Lupa.bg: И Крум Зарков ли се отрече от Корнелия?

Един от най-лоялните сподвижници на Корнелия Нинова и нейна вярна подкрепа за следващ мандат начело на БСП - депутатът Крум Зарков е започнал завой срещу нея, научи Lupa.bg. Шокираща снимка как журналистическият син е прегърнал без задръжки опонентите на началничката си - Кирил Добрев и Калоян Паргов, изтекла през уикенда, е вбесила Нинова.

Тя била ядосана за това, че явно Зарков играе "двойна" игра и не е съвсем честен в комплиментите, които ръси към някогашната синя активистка, за да я уверява, че и вторият й мандат като шефка на левицата е в кърпа вързан. 

Всъщност запознати са на мнение, че младият член на тясното партийно ръководство е започнал да усеща "накъде духа вятърът" още миналата седмица и напълно е затвърдил мнението си, че прекият избор на лидер на БСП през септември може да пренареди пъзела в партията с младежката конференция миналата събота.

Оказва се, че един от петимата делегати, излъчени от комсомолците за конгреса, е събрал рекордно много гласове и това е изпъденият незаконно от апарата на "Позитано" 20 младеж Атанас Атанасов в началото на месец май. Присъствали на младежката сбирка твърдят, че Зарков също комуникирал с него и заявил подкрепа за неговите идеи. А по-късно се и снимал с Добрев и Паргов, за да докаже, че е готов да работи в тандем с тях и не е пристанал до гроб на Нинова. 

Така масираната подкрепа, на която Нинова ще разчита на прекия вот и на конгреса, идва засега само от София, където екс енергийният министър Румен Овчаров действал като сив кардинал и дърпал конците в редица общопартийни организации. В събота предстои конференцията на Градския съвет, която сама по себе си представлява букет от интриги и от изхода й често се правят прогнози какво ще се случи с бъдещето на настоящия председател на БСП.