Първо в Lupa.bg: Инфаркт уби най-богатия старозагорец

Бившият депутат Евгений Жеков си отиде на 61 години

Общество
11:22 - 26 Септември 2022
16407
Първо в Lupa.bg: Инфаркт уби най-богатия старозагорец

Една от емблематичните личности на Стара Загора - общественикът, политик и бизнесмен Евгений Жеков, е починал внезапно вчера на обяд, научи Lupa.bg. Според наш източник смятаният за най-богат старозагорец си е отишъл на 61 години след масивен инфаркт.

Бившият депутат Евгений Жеков е съпруг на председателката на Общинския съвет в Стара Загора Мария Динева. В града под липите Жеков бе известен като човек на Мая Манолова.

Бизнесменът е роден на 4 ноември 1960 година. Евгений Жеков бил един от двигателите на демократичните промени в Стара Загора, бивш зам.-областен управител на Стара Загора, депутат в 40-ото Народно събрание, един от възстановителите на БЗНС и до последно областен лидер на Земеделски народен съюз - Стара Загора.

Неговият приятел и общински съветник от Народен съюз Методий Пенчев написа в профила си във фейсбук:

"Днес загубих много близък човек и приятел. Трудно ще изразя мъката си от това ,че няма вече да го видя, че няма вече да споделяме мислите си, че няма да можем да прекарваме заедно хубавите моменти в живота ни.

Когато откриеш истински приятел към когото се обръщаш винаги, когато имаш нужда да споделиш и го загубиш, болката те кара да се чувстваш изгубен и сам. Сега аз се чувствам така и разбирам, че това чувство няма да ме напусне. Скъпи приятелю, безкрайно ще ми липсваш. Почивай в мир!"