Първо в Lupa.bg: Интерпол вече не издирва Иван Универсалния

Контрабандистът, търсен за откраднати 16 милиона лева ДДС, най-вероятно се крие в Дубай

Актуални новини
00:45 - 08 Април 2019
6997
Първо в Lupa.bg: Интерпол вече не издирва Иван Универсалния

Иван Танев, известен още като Иван Универсалния, вече не е издирван от Интерпол. В края на март световната полицейска организация е свалила от интернет страницата си снимката и биографията на българина, научи Lupa.bg.

Това се случва след като цели 6 години Интерпол го диреше под дърво и камък с т.нар. червена бюлетина по искане на българските власти. Не става ясно защо Иван Универсалния вече е свален от издирване. Няма данни той да е задържан. Възможно е обвиненията срещу него тихомълком да са били свалени у нас, допускат наши източници.

Иван Танев, който е син на бившия земеделски министър в правителството "Беров" Георги Танев, бе търсен за мащабна контрабандна афера, ощетила бюджета с над 16 милиона лева невнесено ДДС. Според различни източници, през цялото време той се е укривал в Дубай. Емирствата нямат подписан договор за екстрадиция на издирване престъпници с нито една европейска държава. По тяхното законодателство, щом на територията на ОАЕ човек не е извършва престъпление, той не може да бъде задържан.