Първо в Lupa.bg: ИТН първи подписват с Кирил Петков и Асен Василев

Политика
18:27 - 07 Декември 2021
5810
Първо в Lupa.bg: ИТН първи подписват с Кирил Петков и Асен Василев

Парламентарната група на ИТН ще е първата, подписала коалиционното споразумение с очаквания мандатоносител "Продължаваме промяната", научи Lupa.bg от депутат на Кирил Петков и Асен Василев. В момента хората на Слави Трифонов дебатират в рамките на заседание на парламентарната им група, но по информация от партньорите им в съседство, именно с ИТН допирните точки били най-много. 

Кратко противоречие между част от депутатите на Дългия и тези на новата формация настъпило днес по обяд, след като стана ясно, че дебатът "за" или "против" въвеждането на "зеления" сертификат и за вход в Народното събрание се отлага и няма да влезе в дневния ред на парламента тази седмица. От ИТН са били категорични, че са "против", докато ваксинираните "променящи" нямали нищо против. 

Очаква се БСП да се събере утре на заседание на пленума, на който също да бъде утвърден дългият документ с хоризонт за 4-годишен мандат. Все още обаче предстои довършването на разговорите между ПП и ДБ, които са заявили повече забележки по споразумението, но днес Христо Иванов се застрахова с думите: "кабинет ще има, няма къде да ходим".