Първо в Lupa.bg: Иванчева с писмо от килията

"Часът е 19,40 и скоро ще се стъмни, лампата едва мъждука и няма да можем да напишем всичко...", започва 4-страничната си творба арестуваната кметица на "Младост"

Актуални новини
00:50 - 17 Април 2019
12952
Първо в Lupa.bg: Иванчева с писмо от килията

Осъдените съответно на 20 и 15 години затвор Десислава Иванчева и Биляна Петрова написаха писмо от ареста в София, часове преди да бъдат транспортирани в Сливенския женски затвор. То бе предоставено на Lupa.bg от техни сподвижници. Майката на Иванчева – Любка, декларира пред медиата, че писмото е автентично и действително е писано от Биляна Петрова и дъщеря й.

Злополучната бивша кметица на столичния квартал “Младост” апелира приятелите си да събират подписи за нея, за да може да се регистрира като независим кандидат за евродепутат. Това е единственият й шанс да изчака решението на втора инстанция на Специализирания съд на свобода. Тя бе задържана под конвой още в съда, след като съдия Иво Хинов определи 20 години затвор.

“Скъпи приятели, пишем ви от ареста, часът е 19:40 и скоро ще се стъмни, лампата едва мъждука и няма да можем да напишем всичко, което искаме да ви кажем. Змията хапе най-силно, когато знае, че умира!” – така започва писмото-обръщение на Иванчева. По-долу тя пише, че причината да я задържат веднага преди произнасянето на втора инстанция е да не ползва интернет и социалните мрежи и да не разкрива аферите на “върхушката”. Освен това била разкрила, че главният архитект на София Здравко Здравков е купил апартамент с ателие в центъра на Банкя на цена от 115 евро квадрата върху общинска земя.

Публикуваме факсимиле от 4-страничното писмо, писано на ръка в ареста от Иванчева и Биляна Петрова.