Първо в Lupa.bg: Изследват и комсомолците заради заразен общинар

Политика
12:00 - 23 Юни 2020
2654
Първо в Lupa.bg: Изследват и комсомолците заради заразен общинар

Скандалът с липсата на самоизолация и доброволна карантина в БСП след положителната проба на члена на Националния съвет Янаки Стоилов се разсраства. След като стана ясно, че още шестима висши социалисти са пипнали заразата от заседанието на Градския съвет на улица "Леге" миналата седмица и всички минаха на тестове за коронавируса, сега проби ще трябва да се взимат и от комсомолците, научи Lupa.bg. 

Един от заразените - общинският съветник Николай Николов, е бил поканен да обучава младежите в столицата по редовните програми за политически имидж и реторика, като това се е случило на 21 юни. По наша информация - в нарушение с противоепидемичните мерки, въведени от здравното министерство. 

В събота по обяд лидерката на Столетницата Корнелия Нинова е изпратила писмо до членовете на Националния съвет, че има положителна проба (тази на проф. Стоилов - б.р.), като в него само е посочила контактните лица от миналия пленум да се наблюдават, както и че предстои масирано тестване на присъствалите в киносалона на "Позитано" 20.

Но не е издала изрична заповед за самоизолация и за прекратяване, макар и временно, на всички партийни сбирки до уточняване на ситуацията и карантинирането на всички потенциално засегнати. Ден по-късно членовете на столичното Младежко обединение са се събрали на закрито, за да дискутират актуалните политически теми, а да им даде насоки как трябва да се държат като бъдещи политици там е бил и Николов, за когото днес стана ясно, че е позитивен за коронавируса.

"Млади, готини и умни! Така най-лесно бих описал младежите от БСП София.
Говорихме за развитието на София, за проблемите и решенията, които предлагат бъдещите кметове, общински съветници и лидери на партийни структури. Благодаря за поканата на организаторите от Младежко обединение в БСП София да споделя опита си като общински съветник в СОС и съм сигурен, че през 2023 година някои от тези будни младежи ще бъдат гласът на софиянци в Столична община", пише Николов след тренинга, преди да разбере, че и той е пипнал SARS-CoV-2.