Първо в Lupa.bg: Калин Сърменов вдигна заплатите и написа химн на Сатирата (СНИМКИ)

Директорът възражда култовия клуб на актьора и „Кукер кабаре”

Топ
17:15 - 12 Септември 2019
5367
Първо в Lupa.bg: Калин Сърменов вдигна заплатите и написа химн на Сатирата (СНИМКИ)

Калин Сърменов заедно с хумориста Любомир Пеевски написаха химн на Сатиричния театър, разкри днес самият Сърменов. Директорът на трупата покани днес на среща журналистите в обновеното фоайе на театъра, за да разкаже за новите спектакли и проекти през настъпващия театрален сезон.

„Всеки актьор ще трябва да научи наизуст химна и ще се изпитваме”, добави през смях колоритният Сърменов. „Както знаете в Германия всяка голяма компания има свой химн и преди работа и след работа служителите пеят. Е, тук няма да е чак така, няма да почваме работа с химна, но вечер след представление можем да пеем”, продължи в типичното си чувство за хумор директорът на Сатирата.


С рекордните 1 200 000 лв. приходи за изминалия театрален сезон 2018/2019 и с увеличени заплати с 40 % се похвали още Калин Сърменов. 76 000 зрители са посетили Сатирата през последната година, би ми се искало цифрата да е 90 000, но се надявам през този сезон дори да я надминем, добави шефът на театъра. Статистиката показва, че Сатирата има водещо място сред театрите у нас по продажба на билети, а увеличението на билетите е с 46 % през 2018.


Калин Сърменов призна, че театърът държи първенството и по най-скъпи билети в София, като средната цена на билета е 20 лева. „Мисля, че това е логично, предвид качеството, което предлагаме”, добави веднага директорът. Факт е, че през изминалия сезон Сатирата имаше 11 премиерни заглавия, за някои от които билети нямаше за месец напред.


Калин Сърменов възражда емблематичния клуб на Сатиричния театър, като там вече е изградена нова сцена. Идеята е актьори, чийто професионален път е свързан със Сатирата, да разказват на зрителите свои любопитни истории от зад кулисите. Сред първите, които ще се включат в новия проект са Александра Сърчаджиева, Славчо Пеев, Силвия Лулчева. "Това бяха едни божествени мигове, където се събираха всичките артисти и правеха представления", добави Сърменов.


Директорът възражда и прочутото "Кукер кабаре", като сценарият за различните хумористични истории се пише от отново от Любомир Пеевски и от Калин Сърменов.

Миналата година Сатирата посрещна зрителите си с изцяло нов салон, с модернизирана звукова инсталация и с по-широки и удобни седалки. На част от столовете бяха сложени табелки с имената на актьорите и режисьорите, създатели на Сатиричния театър като Нейчо Попов, Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Невена Коканова, Татяна Лолова, Стоянка Мутафова.


"За мен е важно зрителят като дойде да изпита удоволствие от това, че идва, да е преживяване не само представлението. Усещането, че влиза в един друг свят, в който всички мислят за него, а не за себе си", коментира Калин Сърменов.

Снимки: Агнес Методиева