Първо в Lupa.bg: Каракачанов пазарува прах за пране и веро за войниците

Любопитно
13:31 - 18 Септември 2020
2879
Първо в Lupa.bg: Каракачанов пазарува прах за пране и веро за войниците

Военният министър Красимир Каракачанов нарами отново пазарските торби и хукна да пазарува битова химия, научи Lupa.bg. Преди дни воеводата лидер на ВМРО е пуснал апетитна обществена поръчка за цели 27 000 лева, при това без ДДС, за купуване на перилни и почистващи препарати.  

Оказа се, че комендантството е останало късо откъм веро и прах за пералните машини и се налага спешно пазаруване за цял тон, с който да се умият войнишките униформи. 

Процедурата е обявена като покана, а не като публичен конкурс, което значи, че най-вероятно досегашният доставчик на препаратите отново ще се внедри в МО за цяла нова година. 

А Каракачанов поне няма да ходи с петно на панталона, както се бе показал преди време при едно от сухопътните учения. Всъщност войниците се налага често сами да се грижат за вида на куртките си и сами да си гладят и колосват ризите, напомнят рейнджърите и отново повдигат темата за некачествените, но за сметка на това, скъпи обувки и кубинки, които им се предоставят от "Интендантско обслужване", което е подчинено директно на Каракачанов.